Letné workshopy pre deti

Divadelný workshop – 25.7. a 15.8.

Počas divadelných workshopov sa deti oboznámili s prácou herca na javisku. Základné techniky správneho dýchania, hlasové či artikulačné cvičenia. Skúsili si vytvoriť krátke etudy, prácu s rekvizitou, s pohybom, vytvoriť jednoduchý príbeh. Od septembra začína fungovať Mestské detské divadlo DivoDielko a my veríme, že sme si dostatočne namotivovali malých hercov i herečky.

Canisterapia – 22.8.2024

Posledný letný workshop v Centre tolerancie bol plne obsadený. Canisterapia je spôsob terapie, pri ktorej sa využíva pozitívne pôsobenie psa na zdravie človeka, vzájomné pozitívne interakcie človeka so psom. Ide o  alternatívnu liečbu fyzických aj psychických ochorení pomocou špeciálne vycvičeného psa. Deti práca canisterapeutky Kvetky Névery veľmi zaujala. Prišla s dvomi labradoodlami Barborkou a Tedym, ktorí si deti okamžite získali. 

 

Si tvor, tak tvor – 4.7. a 1.8.2024

Letné workshopy pre deti tento rok začali keramikou. Pod skúseným dohľadom odbornej lektorky Slavky Prevendarčíkovej si deti vyskúšali prácu s hlinou. Modelovali napájadlá pre vtáčiky.  Výtvory boli naozaj kreatívne:) Môžete si ich prezrieť v našej galérii. Ešte čakajú na glazovanie a vypálenie a deti si ich môžu zobrať do svojich záhradiek, na terasy či balkóny. V týchto horúčavách určite nájdu svojich užívateľov. Rodičia, starí rodičia sa aktívne zapájali a tí, ktorých deti k tvorbe nepustili, mali možnosť si pozrieť stálu expozíciu Žili sme tu spolu a výstavu  výtvarných diel regionálnych umelcov OKO. Spolu sme tak všetci strávili krásne a tvorivé dopoludnie. O pár týždňov sa deti opäť vrátili na druhú časť workshopu, keď si vypálené diela glazovali.

Ľen sa vrc – 11.7.2024

Druhý v poradí tohtoročných letných workshopov pre deti bol tanečný workshop, ktorý viedla tanečná pedagogička, vedúca DFS Tekovanček, Veronika Oťáziková. Napriek horúcemu letnému počasiu sa deti hýbali v rytme ľudového tanca celé dve hodiny. Naučili sa základné tanečné kroky typické pre Tekovský región, vytvorili jednoduchú choreografiu, do ktorej sa zapojilo aj zopár maminiek. Vysvetlila a názorne deťom ukázala typický čilejkársky ľudový odev. Veronika ich potom pozvala na prechádzku po Slovensku a predstavila viacero regiónov a ich tanečný folklór.  

Leto s knižkou – 18.7. a 8.8.2024

Mgr.art. Hedviga Mihálik Gutierrez sa venuje knižnej a editeriálovej  ilustrácii pre deti, ale aj pre dospelých. Ilustráciu stavia na digitálnom médiu, avšak inšpiráciu čerpá z klasickej kresby a remeselnej grafiky. Získala niekoľko významných ocenení: Najkrajšia detská kniha jari 2021 ,, Hojdali sa ježibaby“, Najkrajšia kniha Slovenska 2018 ,, BABAJAGA“ a pod. Vystavovala v rodných Leviciach, v Bratislave, v Piešťanoch, Prahe, Nových Zámkoch. Okrem ilustrovaniu sa venuje aj deťom, ktorým zanietene predstavuje prácu knižného ilustrátora. A my sme radi, že 18.júla bola lektorkou našich Letných workshopov pre deti:)

8.augusta bola lektorkou Leta s knižkou Mgr. Andrea Harmadyová. Skúsená pedagogička zo ZUŠ v Tlmačoch, ale aj úžasná interprétka ľudových piesní, členka ženskej speváckej skupiny Trnky z Tlmáč deti zaujala, spoločne tvorili celé doobedie. 

Milé deti, milí rodičia,

získali sme od vás veľa zaujímavých podnetov na pokračovanie aktivít v Centre tolerancie. Už teraz sa tešíme na naše ďalšie stretnutia.

Si tvor, tak tvor

Ľen sa vrc - tanečný workshop

Leto s knižkou

Divadelný workshop

Canisterapia